Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2022

Nog geen bestemming ‘Sport’ voor Jenergy

OEGSTGEEST – Het is onzeker of sportschool Jenergy voor een deel van haar pand de bestemming ‘Sport’ krijgt. Hart voor Oegstgeest en BV NL dienden hierover gezamenlijk een motie in, maar deze werd na een discussie weer ingetrokken. Een vergelijkbare motie van BV NL werd door de rest van de raadsleden verworpen.

Meer dan honderd mensen steunen de wens van Jenery om de bestemming ‘Sport’ terug te krijgen. Toch gaat dat (nog) niet gebeuren, zo lijkt het nu. CDA, VVD, D66 en PrO gaven aan, dat er nu een bemiddelingsproces aan de gang is en dat de politiek hier niet doorheen moet fietsen.

Wethouder Jan Nieuwenhuis lichtte de situatie toe, zoals het gemeentebestuur er naar kijkt. Het oude bestemmingsplan werd in 2017 gewijzigd. “De sportschool zorgde voor problemen in de omgeving. Er was weerstand tegen het toenemende ruimtegebruik van de sportschool. Het aantal leden nam af; het was een vervelende situatie. Deze raad heeft gevraagd te bemiddelen. Ik heb dat graag gedaan en met de partijen gesproken. Er kwam een overeenkomst over de omvang van het aantal m2 van de sportschool en over hun wensen om de versplinterde ruimtes te concentreren aan de noordzijde. Van de kant van de omwonenden werd aangegeven, dat ze daar mee akkoord zouden gaan. Dat is afgesproken met beide partijen. Toen is omgevingsvergunning vergund.”

Nieuwenhuis vervolgde: “Maar de onderneemster heeft een tussenverdieping van ruim 200 m2 aangelegd zonder vergunning. Dat is niet verstandig in verband met parkeernormen, gebruiksoverlast en brandveiligheid. We hebben gevraagd om dat niet in gebruik te nemen. Ik heb aan omwonenden laten weten, dat het niet de ordentelijke manier is, maar de vraag om deze ruimte te gebruiken vind ik redelijk. Omwonenden wilden daartegen geen bezwaar aantekenen. Uiteindelijk is de vergunning toegekend. In de zomer is een verzoek geweest aan de raad om het bestemmingsplan aan te passen. Daarna heeft de onderneemster en derde vergunning aangevraagd om nog meer m2 te gebruiken op die locatie. Dat was buiten de afspraken met de omwonenden om. Het college heeft dat in december geweigerd. Bij de Regionale Commissie bezwaarschriften zijn 102 bezwaren ingediend. Ik hoop dat deze commissie in februari nog de belanghebbenden wil horen. Dan horen wij als gemeente wat deze commissie vindt van onze argumenten op dit punt. Het is een advies dat wij als college zwaar wegen. Als het goed onderbouwd is, zijn we geneigd dat over te nemen.”