Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2022

Jeugdige mantelzorgers in beeld

OEGSTGEEST – Kinderen die niet vrijuit buiten kunnen spelen, maar in plaats daarvan moeten zorgen voor hun ouders, broertje of zusje. Ook in Oegstgeest zijn er veel van deze jeugdige mantelzorgers.

Het is iets, waar de gemeente oog voor heeft, zo liet wethouder Nieuwenhuis donderdag weten, nadat Hart voor Oegstgeest dit onderwerp aankaartte. De wethouder gaf aan, dat het gemeentebestuur wil samenwerken met scholen. “In klassen kun je als leerkracht goed zien of daar mantelzorgers in zitten. Statistisch gezien zitten er in elke klas één of twee jonge mantelzorgers. Die melden zich niet zomaar in de groep. We vragen leerkrachten om daar alerter op te worden. Dat doen we samen met het Wijksamenwerkingsverband.”

Nieuwenhuis vervolgde: “We zijn ook bezig met mantelzorgwaardering en een ‘Netwerk jonge mantelzorgers in de Leidse regio’.”