Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2022

Horeca in Kamphuizer Polder

Alleen mogelijk met winstvooruitzicht

OEGSTGEEST – De plannen voor de horeca in de Kamphuizer Polder blijft de gemoederen bezig houden. Wethouder Peter Glasbeek informeerde de gemeenteraadsleden over de laatste stand van zaken. Dit deed hij, omdat D66, Hart voor Oegstgeest en Lokaal een motie hadden ingediend over deze kwestie.

Glasbeek gaf aan: “Er is tussen de ontwikkelaar en de gemeente vooroverleg geweest. Dat heeft er toe geleid dat de aanvrager zijn aanvraag voor een omgevingsvergunning heeft ingetrokken. Op 8 februari vindt een sessie plaats tussen ontwikkelaar en omwonenden.” De wethouder vervolgde: “De ontwikkelaar heeft de vrees uitgesproken dat de bestaande bepalingen in het bestemmingsplan een exploitabele positieve exploitatie van de horeca in de weg zou staan. Het college heeft indertijd gezegd, dat we dat serieus moeten nemen. We willen daar de juiste vorm van reuring krijgen. Ik snap de onrust, maar we gaan hier een normaal traject in en komen daar op gezette momenten mee terug. De grond is verkocht, maar als een rendabele exploitatie niet mogelijk is heeft de eigenaar het recht zich terug te trekken en kan hij onder de verkoop uitkomen.”