Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 februari 2022

Kans voor zware horeca in Kamphuizerpolder

OEGSTGEEST – Een oproep van D66, Hart voor Oegstgeest en Lokaal Oegstgeest om nu al te bepalen, dat er geen ‘zware horeca’ mag komen in de Kamphuizerpolder, redde het vorige week niet.

Raadslid Vos (D66) gaf aan, dat de initiatiefnemer voor een horecavoorziening in deze polder nog altijd plannen heeft om meer te realiseren, dan het huidige bestemmingsplan toelaat. Vos: “Dat geeft nog steeds ontzettend veel onrust. Bewoners zijn enigszins toeschietelijk met de horecacategorie, maar willen dat we ons houden aan het oppervlakteplan. Ga écht in overleg met de omgeving en doe samen met de omwonenden waar de omgeving blij van wordt.”

Het voorstel (de motie, in politieke termen) kreeg geen steun. Van der Hoeven (CDA) vond het ‘ontijdig en niet aan de orde’ en Janssen (PrO) meende dat de motie ‘prematuur’ was: “We wachten liever de gesprekken af om te kijken wat er uit komt, in plaats van nu al hekjes er omheen zetten.” Ook wethouder Glasbeek adviseerde om niet met het voorstel van D66, HvO en Lokaal Oegstgeest mee te gaan. “De ontwikkelaar spreekt met omwonenden morgen. Laten we dat eerst afwachten. Het signaal is afgegeven, maar laten we niet op voorhand volledig dichtmetselen.” Hierop werd de motie verworpen.