Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2022

300 blije kinderen Leo Kannerschool

OEGSTGEEST – Bijna 20 miljoen euro gaat de gemeente Oegstgeest uitgeven voor nieuwe (gerenoveerde) huisvesting voor het Voortgezet Speciaal Onderwijs van de Leo Kannerschool. Dat besloot de gemeenteraad vorige week, in dezelfde vergadering waarin ook nog eens 20 miljoen euro opzij gezet wordt voor de nieuwbouw van de Gevers Deutz Terwee en het onderhoud aan wegen en bruggen.

Dat de Leo Kanner een nieuw gebouw moet krijgen, stond voor de politici niet meer ter discussie. Dat bleek uit de reacties van de raadsleden. Van der Hoeven (CDA): “Heel veel partijen hadden veel liever gehad dat dit eerder gerealiseerd zou worden.” Vellema (D66): Dit is een historisch moment. In 2018 zag ik met tranen in de ogen hoe die school erbij stond. Ik vind het fantastisch om te zien hoe de leerlingen positief die school binnenwandelen. Laten we aan de slag gaan.” Welling (PrO): “Een historisch besluit voor een school die er lang op heeft moeten wachten.” Rosdorff (Hart voor Oegstgeest): “Deze school verdient een goede huisvesting.” Spaargaren (VVD) en Van den Ouweelen (Lokaal): “Dit is een historisch besluit.” Rolloos (BV NL): “Dit is een investering in jeugd en onderwijs.”

Wethouder Huizing gaf als reactie: “De 300 kinderen zullen hier ontzettend blij mee zijn. Dit is de grootste investering die in de historie van Oegstgeest plaats vindt.” Een deel van de kosten zou kunnen worden terugverdiend met woningbouw op de Hazeboslaan. Maar dit dreigt niet te gaan lukken, in verband met aangescherpte regels voor de geluidsnormen van Schiphol. Hierdoor wordt de mogelijkheid om onder aanvliegroutes te bouwen verder beperkt. Huizing: “Deze verzwaring gaat ongelooflijke problemen opleveren voor alle bouwplannen in deze regio. Als het inderdaad zo is dat er geen woningbouw plaats kan vinden, moeten we een ander emplooi voor de Hazeboslocatie vinden.”