Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 februari 2022

SOEK moet zelf nieuw onderkomen vinden

OEGSTGEEST – Waar het gaat om het vinden van een alternatieve plek voor de SOEK, lijkt deze organisatie er alleen voor te staan.

D66-raadslid Vellema merkte op, dat het voormalige golfclubhuis achter het biljartcenter bij De Voscuijl ingenomen wordt door een kinderdagverblijf. Ze vroeg zich af of de SOEK hier later alsnog gebruik van kan maken. “Zo nee, waarom niet en zijn er nog gesprekken gaande met de SOEK om andere mogelijkheden voor hen te onderzoeken?”

Het antwoord van wethouder Huizing zal de vrijwilligers van de SOEK niet in opperste staat van vreugde hebben gebracht. “De gemeente is geen eigenaar (van het biljartcentrum, red.). Dat is een partij die zelf mag bepalen aan wie ze wel of niet verhuren. Ze zijn in gesprek met SKO om die ruimte wel of niet te gebruiken. Dat is geheel aan hen. Er is geen ambtelijk overleg met SOEK, maar ik heb deze week met hen gesproken en ook een paar maanden geleden. Het is niet de verantwoordelijkheid van de gemeente om huisvesting voor de SOEK te realiseren. Maar gezien hun doelstellingen houden wij altijd de ogen open. Als we ideeën hebben voor hun, zullen we dat doorgeven. Maar verder moeten ze het zelf doen.”