Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 februari 2022

Van der Valk hotel maximaal 40 meter hoog

OEGSTGEEST – Het gemeentebestuur heeft een verzoek ontvangen om een Van der Valk hotel met restaurant en vergaderfaciliteiten te bouwen aan de Rhijnhofweg. Dit is in strijd met het huidige bestemmingsplan, maar het gemeentebestuur verwelkomt deze ontwikkeling. Wel heeft de gemeenteraad vorige week een belangrijke voorwaarde gesteld.

Op initiatief van raadslid Janssen (PrO) wordt de maximale bouwhoogte van dat nieuwe Van der Valk hotel namelijk gesteld op veertig meter; inclusief 10% binnenplanse afwijking. In eerste instantie stelde Janssen nog voor om die hoogte maximaal 45 meter te laten zijn, maar D66-raadslid Vos liet weten, dat zijn partij een voorstel voor een maximale bouwhoogte zou steunen, als dit veertig meter zou zijn. En aldus geschiedde.

De raadsleden willen ook niet, dat er één massaal kolos van een gebouw komt. Ze gaan er van uit, dat het gebouw ‘rank en slank’ gebouwd wordt, met voldoende groen er omheen. CDA en BV NL waren tegen het voorstel om nu al een bouwhoogtebeperking op te leggen, terwijl de besprekingen tussen de gemeente en de familie Van der Valk nog lopen. Raadslid Mandema (CDA): “De familie Van der Valk wil het hotel dat in Leiden zit, hier naartoe verplaatsen. Laat eerst het proces zijn gang gaan. Ga niet nu al de hoogte beperken.”

Wethouder Glasbeek gaf aan: “Er is door Van der Valk gewerkt aan een plan, dat in vooroverleg met ons is afgestemd. We hebben aangegeven, dat we aan de grondkant niet helemaal bebouwd zouden willen zien en daar groen willen hebben. Ze hebben daarmee ingestemd.” Hij zegde toe, dat dit onderwerp nog terugkomt naar de raad voor verdere besluitvorming.