Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 mei 2021

Wens voor coffeeshop

Noordwijk – Het college van burgemeester en wethouders heeft een verzoek ontvangen voor het openen van een coffeeshop.

Dit blijkt uit een geanonimiseerde brief, die aan het gemeentebestuur verstuurd is. De aanvrager wijst er op, dat er nu nog geen coffeeshop in Noordwijk is. Maar hij loopt op tegen de regels uit de algemene plaatselijke verordening (APV), die dat verbieden.

De aanvrager roept de politiek op om de regels uit de APV te verruimen, zodat er toch een coffeeshop in Noordwijk kan komen. ,,Er zitten veel voordelen aan het openen van een coffeeshop in uw gemeente. Zo hou je meer controle en overzicht en is minder drugsoverlast in uw gemeente. Jongeren zullen ongeacht blowen en hiernaar op zoek gaan bij bijvoorbeeld straatdealers in uw gemeente. Met een coffeeshop is er dan meer controle en overzicht op.’’