Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2009

Avondwandelvierdaagse in teken van EduCare

VOORHOUT – De 35ste Avondwandelvierdaagse staat weer voor de deur: Van maandag 15 juni tot en met donderdag 18 juni zullen honderden mensen deelnemen aan deze jaarlijkse wandeltocht die langs de mooiste plekjes van Teylingen leidt. Vanaf het startpunt bij het scoutinggebouw aan de Sportlaan op het Sport- en recreatiepark Elsgeest worden de wandelaars geleid langs pittoreske plaatjes in Warmond, Sassenheim, Noordwijk en Voorhout.

En zoals ieder jaar gaat 50 eurocent van ieder deelnemerskaartje (ter waarde van 3 euro) naar het goede doel. Dit jaar is het goede doel Stichting EduCare, voor schoolprojecten in Uganda. Ton van Bruxvoort en Jan van Velzen zijn dit jaar twee van de mannen van de Oranje Vereniging Voorhout die de organisatie van de Avondwandelvierdaagse op zich genomen hebben. Over het goede doel zijn ze zeer enthousiast. Van Velzen vertelt: “Nog maar tien jaar geleden werd geld ingezameld om kinderen in Uganda basisschoolonderwijs te geven. Nu is dat al redelijk op orde, al is er nog het probleem dat talentvolle, maar kansarme jongeren geen mogelijkheid krijgen om door te studeren.”

Hij vervolgt: “Stichting EduCare laat deze jongeren op hun kosten studeren, maar hiervoor in de plaats beloven deze jongeren om met hun verworven kennis hun eigen land te helpen.” Het eindbedrag aan donaties wordt door de sponsorende Plus van Dijk supermarkt verdubbeld en ook de dames van de Lady Circle Voorhout zullen met de opbrengsten van hun bloemenverkoop op de intochtavond een behoorlijk financieel steentje bijdragen. Van Velzen: “We willen minimaal het bedrag van vorig jaar (1.023 euro - JD) overtreffen.”
De 35ste Avond Wandelvierdaagse start iedere avond tussen 19:00 uur en 19:15 uur vanaf het Scoutinggebouw aan de Sportlaan. De te lopen afstanden zijn 5 of 10 kilometer per avond. Voorverkoop van de startkaarten is van tot en met 13 juni bij Hoek Boek voor een bedrag van 2,50 euro. Bij de start kosten de kaartjes 3,00 euro.