Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2009

Nijpend tekort aan vrijwilligers bij vakantie-evenementen Voorhout

Ria Colijn en Truus Warmerdam nemen afscheid

TEYLINGEN – Na meer dan twintig jaar nemen Ria Colijn en Truus Warmerdam afscheid van hun vrijwilligerswerk voor de vakantie-evenementen Voorhout. Met de huidige zeven vaste vrijwilligers, maar wel een aantal tieners die volop meewerken, wordt nu de nood hoog om te beschikken over een aantal oudere mensen met verantwoordelijkheidsgevoel.

Warmerdam en Colijn zijn bekende gezichten in Voorhout en ze zijn vrijwilliger bij een keur aan organisaties. Maar na ruim twee decennia is voor hen toch de tijd gekomen om een stapje terug te doen bij de vakantie-evenementen. Zelf zeggen ze hierover: “We vinden het welletjes. Het waren prachtige jaren, maar nu wordt het tijd dat anderen het overnemen. Vanwege het lage aantal vrijwilligers organiseren we dit jaar nog maar drie in plaats van vier weken vol activiteiten voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. We hebben volwassenen nodig die de soms wel 100 kinderen kunnen helpen met knutselen en hutten bouwen.” Als tegenprestatie krijgen deze vrijwilligers dan de week van hun leven: er is niets mooiers dan een heerlijke interactie met de jeugd.

Ook in Sassenheim en Warmond worden kindervakantie-evenementen georganiseerd. Hebben zij voldoende vrijwilligers? Hoe pakken ze dat aan? Bert Leeflang, commissielid van Kinderstad Sassenheim laat weten: “Jarenlang hebben we een tekort aan vrijwilligers gehad, maar het afgelopen jaar hebben we de ouders actief gevraagd mee te doen. Nu zijn we gezegend met aardig wat vrijwilligers, terwijl we vorig jaar toch een aantal activiteiten moesten schrappen waaronder Tentennacht. Mijn tip is om de mensen actief te benaderen op het moment dat de vakantie-evenementen worden gehouden. Bel daarna een paar maanden later op en betrek die mensen erbij om ze een keer te laten meelopen.”

Annemarie Sikking van de Stichting Kindervakantieweek Warmond informeert: “Wij hebben de regel dat iedere ouder een dag meehelpt als het kind een week lang meedoet. Of een van de ouders dat doet, of de oppas danwel de oma: dat maakt niet uit. Maar op deze manier hebben we voldoende vrijwilligers.”
Mensen die interesse hebben in vrijwilligersactiviteiten kunnen contact opnemen met Ria Colijn: T: 0252 214 735 of E: fam.colijn@ziggo.nl.