Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2016

Panini is een smakelijke verrassing

LEIDEN – Al sinds 1984 maakt eigenaar Ozanna van het Italiaanse restaurant Panini de lekkerste Italiaanse broodjes van het land. Al jaren zijn de vestigingen in Rotterdam en Lisse mateloos populair en nu is Panini ook in Leiden!

Iedere gast wordt hartelijk verwelkomd door Ozanna, als ze het restaurant aan de Doezastraat 41 betreden. Bij binnenkomst weet je al; dit is een zaak, waarbij het draait om verse gerechten, een stukje oude ambacht en heerlijke lekkernijen. Op de kaart staan pizza's, panini, salades en pasta.

Aan de muur hangt een keurmerk van de Stichting Horeca Italiana; alleen de Italiaanse restaurants die behoren tot de top, kunnen dit keurmerk bemachtigen. En toch kun je bij Panini een heerlijke maaltijd hebben voor nog geen 10 euro! Ozanna wijst op het pronkstuk, dat midden in de zaak tussen de tafels staat; een pastamachine. De gasten die Panini voor het eerst bezoeken, weten niet wat ze meemaken: Ozanna maakt alle pasta's als spaghetti en macaroni zelf, geruisloos en tussen de gasten in. Zo weet iedereen, dat bij Panini alleen maar verse gerechten worden gebruikt. Ook de keuken zelf is volledig open, zodat alle Paninigenieters precies kunnen zien op welke wijze het eten wordt bereid.

Het restaurant heeft zestig zitplaatsen binnen en twintig terrasplaatsen. Ozanna, die door het leven gaat als de man die 'het lekkerste broodje van Nederland' heeft gemaakt, heeft vanwege de feestelijke opening, die op 13 augustus plaatsvond, een geweldige verrassing voor de lezers. Wie dit artikel meeneemt naar Panini (Doezastraat 41, 2311 HA Leiden, T: 071 542 8949, W: www.panini.nl), krijgt 10% korting op al het eten en drinken!


Joep Derksen