Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 maart 2020

Levensloopbestendig


RIJNSATERWOUDE - Een levensloopbestendige woning op Herenweg 23; het college van burgemeester en wethouders neemt hier een ‘positieve grondhouding’ over in. Wel worden er een aantal eisen gesteld aan dit initiatief.

De omliggende (sierteelt) bedrijven mogen niet belemmerd worden door de nieuwe woning. De nieuwe woning moet de bouwhoogte van het bestaande bijgebouw aanhouden, om het doorzicht op het achterliggende land vanaf de Herenweg te behouden. Ook moet(en) de bewoner(s) op eigen terrein kunnen parkeren. De initiatiefnemer van deze levensloopbestendige woning moet ook de omwonenden informeren en de gemeente laten weten, of er bezwaren zijn. Waarbij ook aangegeven wordt, of de initiatiefnemer de omwonenden tegemoet komt in hun eisen. Als de woning wordt gebouwd, krijgt de gemeente Kaag en Braassem geld; omdat dit huis niet valt onder de categorie ‘sociale woningbouw’ moet er een bedrag gestort worden in het ‘sociale woningbouwfonds’.

Gevraagd wordt om het perceel van 600m2 in de lengte te splitsen tot 2 gelijke percelen van 300m2. Het huidige bijgebouw en overkapping wordt afgebroken. Op het nieuwe perceel wordt een éénlaagse woning gerealiseerd. Deels wordt dit tegen de erfgrens gebouwd. Daar worden geen ramen gesitueerd. Aan de kant van het weiland, de tuin en het terras komen raampartijen. De ingang van de woning komt aan de kopse kant. Aan de kant van het weiland komt een balkon over de volle breedte van de nieuwe woning. Het is nog niet zeker, dat het huis er mag komen. Op het perceel ligt een hoge archeologische verwachtingswaarde; als er bijzondere historische artikelen of resten in de grond zitten, kan dat een belemmering vormen voor nieuwbouw. Ook moet het Hoogheemraadschap van Rijnland nog toestemming geven, omdat het perceel binnen een waterstaat-waterkering ligt.