Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 maart 2020

Lucratief


ROELOFARENDSVEEN – De gemeente Kaag en Braassem verdient een extra zakcentje met de verkoop van een perceel op de Fransche Brug 33 (voorheen Floraweg 1). Doordat deze gemeentegrond de bestemming ‘wonen’ heeft gekregen, kan dat stuk grond verkocht worden om er woningen op te bouwen.

De waarde van de grond bleek 457.500 euro. De hoogste bieder mag het terrein kopen. Volgens het college van burgemeester en wethouders past dit in de wens om gemeentelijk vastgoed, waar geen plannen voor zijn, af te stoten. Vanuit de belangstellenden zijn twee serieuze biedingen naar voren gekomen. Aanvankelijk bood de beoogde koper 450.000 euro. Later is dit bod verhoogd tot 457.500.

Op het terrein kunnen een woning en een garage gebouwd worden. Er blijft bij de brug aan weerszijden een strook grond eigendom van de gemeente. Hierin liggen kabels en leidingen en in deze strook kan ook een rioolpompput geplaatst worden. Wel mag de koper deze strook inrichten als siertuin, maar dan zonder erfafscheidingen. De te bouwen woning zal ontsloten zijn via de Fransche Brug en het Westeinde.