Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2020

Carbidschieten verboden rond jaarwisseling

OEGSTGEEST – De gemeenteraad heeft bepaald, dat carbidschieten vrijwel het hele jaar door mag (met vergunning). Met uitzondering van de periode tussen 15 december en 16 januari; dit VVD-plan werd unaniem gesteund door de politieke partijen. Een PrO-voorstel voor een totaalverbod van carbidschieten redde het niet.

Het besluit van de raad wordt gesteund door burgemeester Emile Jaensch: ,,Het meeste risico (voor het carbidschieten, JD) is rond de jaarwisseling.’’ Hij reageerde op een verzuchting van raadslid Karin Rosdorff (Hart voor Oegstgeest), wat er nog wél mag. Jaensch: ,,Het schertsvuurwerk, zoals sterretjes en knalerwten mag nog wel. En natuurlijk mogen de champagnekurken knallen. Laten we de potten en pannen klapperen als dank voor de mensen in de zorg rond middernacht op 31 december. Ik verwacht nog wel enig lawaai rond de jaarwisseling, maar niet met het zware vuurwerk en het carbidschieten.’’