Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 80 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juli 2024

Mooi donatiebedrag dankzij golfers Teylinger Open

TEYLINGEN – Onlangs namen meer dan veertig mannen en vrouwen deel aan het Teylinger Open golftoernooi. Natuurlijk deden ze mee om een kans te maken op het ‘Blue Jacket’, de ‘Blue Caps’ en de ‘Blue Balls’. Maar ook zamelden ze met hun golfactiviteiten geld in voor het goede doel: de Stichting Wish-Omnia. Afgelopen week werd de cheque met het mooie donatiebedrag overhandigd.

Stichting Wish-Omnia helpt iedereen die om wat voor reden dan ook in een kwetsbare situatie is beland. Zodat bijvoorbeeld kinderen uit gezinnen met een kleine portemonnee tóch kunnen sporten. Leonie van Poecke, secretaris van Wish-Omnia, nam de cheque met dank in ontvangst van Ko Dekker, voorzitter van het organiserend comité van het Teylinger Open.

“We zijn er heel erg blij mee; 3.200 euro is een heerlijk bedrag! Daar kunnen we verschillende kinderen mee helpen.” Jaarlijks ontvangt Wish-Omnia tientallen aanvragen voor ondersteuning van onder meer gezinsbegeleiders, de ISD of Humanitas. Van Poecke: “Soms gaat het om de contributie voor een sportvereniging en andere keren weer om sportspullen. Daarnaast helpen we ook met de aanschaf van bijvoorbeeld een benodigd laptop of mobieltje.”

Blij

Omdat het donatiebedrag van de golfers en de sponsorende bedrijven met behulp van een sportieve activiteit is gerealiseerd, geeft Van Poecke aan: “Dit geld wordt specifiek besteed aan sportbenodigdheden voor kinderen uit Teylingen en de hele Duin- en Bollenstreek.”

Dekker laat weten blij te zijn met het ingezamelde bedrag, dat flink hoger is dan vorig jaar. “Als organisatoren van het Teylinger Open, hét Bollenstreek golftoernooi, worden we ondersteund door de Rotary Club Voorhout. Vanuit de Rotary wilden we dit golfevenement ook koppelen aan een goed doel. We kunnen hiermee kinderen helpen om te kunnen sporten. Sporten is goed, juist ook voor kinderen!”

Voor meer informatie: www.teylingeropen.nl

BMB Techniek

“Ondernemer zijn is eigenwijs zijn”

Richard Brouwer is ondernemer ‘pur sang’. Hij heeft het bedrijf BMB Techniek groot gemaakt en laten uitgroeien tot een internationale speler als groothandel voor de bouw en industrie. Maar als je diep in zijn hart kijkt, houdt Richard zich het liefst bezig met het bedenken en ontwerpen van nieuwe producten, die een oplossing bieden voor allerlei technische uitdagingen.

“Ik wist op 12-jarige leeftijd al dat ik ondernemer wilde worden”, begint Richard (nu 59) het gesprek. “Ik wens ieder kind toe, dat hij/zij een beeld heeft van wat die in de toekomst wil worden. Dat maakt het leven een stuk eenvoudiger.” Voordat hij ondernemer werd, moest Richard natuurlijk nog wel werk- en levenservaring opdoen. Hij begon als verkoper bij een werkgever in de branche van bevestigingsmaterialen in Almere en richtte in 1992 BMB Techniek op. “In die tijd waren er langere levertijden voor bevestigingstechnieken en gereedschappen: je noteerde de orders en daarna duurde het even voordat het werd afgeleverd. Ik kwam met mijn vrachtwagen de bedrijventerreinen oprijden en kon direct leveren wat besteld werd. Dat was een nieuw concept en sloeg aan.”

Geheim van de bedrijfsgroei

Zijn eerste bedrijfsvestiging was in Zwaanshoek, waarna meerdere verhuizingen en uitbreidingen plaatsvonden; via Nieuw Vennep, naar Vijfhuizen, aldaar naar drie verschillende locaties en sinds kort heeft BMB Techniek een nieuw pand in Cruquius. Het geheim van de bedrijfsgroei zit ‘m in het aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen. “Ik ben de vrachtwagen in 2004 vaarwel gaan zeggen: de groei stagneerde en verkopers wilden niet met een vrachtwagen over de snelweg rijden, maar een auto onder hun kont hebben. Ze kregen een nieuwe titel: ‘Technisch adviseur’ en in Vijfhuizen begonnen we een ‘shop’, waar klanten ook zelf terecht konden voor hun vragen en bestellingen.”

Dat Richard zijn ‘kindje’, het verkopen met en vanuit de vrachtwagen, overboord moest gooien om door te groeien, was voor hem niets meer dan een logische keuze. “Ondernemer zijn is ook eigenwijs zijn. Het is ook vooruitkijken en een kwestie van ‘Kill your darlings’. Als dingen beter en anders moeten voor de toekomst van jouw onderneming, dan moet je daar op in kunnen spelen. Velen blijven hangen in oude stramienen, maar dat is het pad van de doodlopende weg.”

Milwaukee

Richard was de eerste, die 25 jaar geleden een dealercontract tekende met het Amerikaanse topmerk Milwaukee. “Ik ontmoette de marketingdirecteur van Milwaukee, Jason Chisswel, tijdens een evenement in Lissabon waar ik naar Fadomuziek moest luisteren. Ik trok dat niet en moest even naar buiten om in de pauze een luchtje te scheppen. Net op dat moment kwam Jason ook naar buiten en we stelden voor om elders een drankje te nemen. Uiteindelijk bleven we de hele nacht doorgaan, terwijl Jason de volgende ochtend om 8 uur een presentatie moest geven. Dat deed hij ook, al was hij zo dronken als wat. We zijn zakenpartners geworden en vrienden gebleven; tot zijn dood afgelopen januari: hij stierf op 54-jarige leeftijd aan de ziekte Kahler.”

Richard is even stil, waarna hij vervolgt: “Voor Milwaukee heb ik de Nederlandse markten geopend. Bij hun entree hadden ze alleen voor ogen, dat ze hun producten wilden verkopen, waarbij andere organisaties maar moesten zorgen voor de service, garantie en onderhoud. Ik overtuigde hen ervan, dat je alle vier de facetten nodig hebt om tot een 100% goed verkoopproduct te komen. Op die manier heb ik Milwaukee binnen gekregen bij grote klanten als onder andere KLM en NS. Dat was de kick-off voor het grote succes van Milwaukee bij de leidende afnamebedrijven in onze branche en het betekende het begin van een enorme groei voor Milwaukee.”

Enthousiast vervolgt Richard: “Milwaukee past bij mij; ze geven jaarlijks ruim 500 miljoen dollar uit aan research en development, om gereedschap te maken waar mensen in de bouw en industrie blij van worden. Hun filosofie is net als die van mij: “Let’s make things better!” Zij zijn de grondlegger van alle lithium ion aangestuurde machines; alle machines momenteel tot 7 pk kunnen dankzij Milwaukee worden omgezet naar accumachines. Brandstofmachines behoren tot het verleden; die zijn zonde om te kopen. We moeten, ook in het kader van duurzaamheid en de wereldwijde elektrificatie, overstappen naar elektrisch gereedschap met accutechnologie.”

Inmiddels is BMB Techniek het grootste Milwaukee Heavy Duty centre van Nederland. Richard: “Zakelijk heb ik met Milwaukee mijn nek uitgestoken om de grootste showroom van de Benelux neer te zetten. Dat had Jason geweldig gevonden.”

Diversiteit

BMB Techniek treedt tegenwoordig op als adviesbureau voor veel bedrijven. “Daarnaast maken we ook producten. Het adviseren beperkt zich niet tot materialen die we kunnen aanbieden. Onze verkoop wordt ook gekoppeld aan adviezen voor het verbeteren van bedrijfsprocessen en veiligheidsadviezen. Dat zal in de toekomst meer worden als ik terugtreed.”

Het T-woord is gevallen; terugtreden. Niet dat dit nu al aan de orde is, maar Richard houdt zich wel degelijk bezig met de toekomst van zijn bedrijf, zijn zoon Rick en dochter Tess als opvolgers en wat hijzelf de komende jaren wil gaan doen. “Ondernemer zijn betekent ook trouw zijn aan jouw leveranciers en klanten. Wij doen zaken met veel leveranciers, die een hoge ontwikkelingsstaat en/of een Tripple-A status hebben. Het doet me goed dat we veel oude relaties hebben, die tientallen jaren terug gaan.”

De aanschaf van het pand in Cruquius heeft Richard gedaan om de toekomst van zijn bedrijf zeker te stellen. Maar ook zat er een lichte emotionele waarde aan gekoppeld. “Als geboren Cruquiaan ben ik terug op het Cruquiusnest.” Hij vertelt verder: “Enkele jaren geleden kwam mijn dochter solliciteren. Ik had nooit verwacht, dat zij bij mij in de zaak zou komen, maar ik heb haar aangenomen. Een half jaar later legde mijn zoon zijn sollicitatieformulier op mijn bureau. De kinderen zagen wat we deden in het bedrijf. Ze dachten: ‘Dit gaat wel anders, dan we zelf voor ogen hadden’. Ze hebben dit ook tegen me gezegd en laten weten, dat ze het bedrijf in de toekomst willen overnemen.”

Buitencategorie

Het is nogal een besluit wat je moet nemen, als twee kinderen jouw ‘bedrijfskindje’ verder willen laten groeien. Richard heeft de juiste formule gevonden. “Het oude pand werd te klein en ik vond, dat als ik mijn bedrijf overdraag aan mijn kinderen, het niet eerlijk zou zijn om hen in een te klein pand te laten starten. We hebben in onze statuten vastgelegd, dat BMB Techniek geen lid wordt van een inkooporganisatie. Ik heb er te hard en te lang voor gewerkt om het unieke BMB-model op te zetten. Niet iemand anders zijn formule. Mijn dochter zal de directie voeren op het gebied van marketing en de social sites en mijn zoon neemt de algehele directie op zich. Daarnaast komt er een verkoopdirecteur buitendienst en een financiële directie.”

Het is helemaal geen vraag waarom de afnemers kiezen voor BMB Techniek. “We zijn een buitencategorie ijzerhandel. Binnen ons bedrijf bieden we een extra service voor bezorgdiensten en bieden we maatwerkoplossingen voor onze klanten. Het leveren van gereedschappen is bij ons altijd ‘plug and play’; we lossen de klantvragen van A tot Z op. Onze filosofie is, dat we alleen op hoog niveau willen excelleren met onze klanten. Hiermee zijn wij in 33 jaar de grootste geworden en we are just getting started!”

Hart

Naast het uitvinden heeft Richard nog een grote passie; koken. Met een vaste vriendengroep gaat hij iedere maand samen koken. Waarbij de smakelijke verhalen en andere versnaperingen natuurlijk ook niet ontbreken! En Richard heeft het hart op de goede plek zitten. 24 jaar in het bestuur gezeten van de Ondernemers Vereniging Vijfhuizen, waarvan enkele jaren voorzitter, voorzitter geweest van Motor Club Amsterdam en diverse andere bestuur schappen. Samen met andere ondernemers bezocht hij ook mensen, die het zwaar hadden, of een steun in de rug verdienden, of in het zonnetje gezet diende te worden. “We wilden hen helpen, waarvan wij vonden dat ze iets extra’s verdienden in het leven. We ontmoetten een vrouw, die als droom had om een kookschool op te zetten in Kenia. Haar passie sprak ons zo enorm aan, dat we haar hierin gesteund hebben en binnen vier maanden hebben we helemaal van scratch die kookschool opgezet.

Voor Richard zelf staan er mooie tijden te wachten. “Na de overdracht zal ik me veel meer gaan richten op het maken en ontwerpen van producten, die bijdragen aan oplossingen en verbeteringen van technische uitdagingen, waar onze klanten mee zitten. Zo heb ik heftafels ontwikkeld, speciaal voor minder valide mensen van allerlei posturen. Dat zijn heftafels met knelbeveiliging en inhammen. Daar ben ik trots op, maar ik zorg er wel voor dat het geen dagtaak wordt!”

W: www.bmbtechniek.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

‘’Wat we maken, maakt ons trots’’

H&B Dé luxe villabouwer in de Duin- en Bollenstreek

Bescheidenheid is vanzelfsprekend een goede eigenschap. Maar wanneer je goed werk aflevert en daarin de dingen beter doet dan anderen, mag je daar ook best trots op zijn. Natuurlijk realiseert H&B Bouw ook appartementencomplexen, maar de ware passie van het management en de medewerkers gaat naar de constructie van de allermooiste villa’s, die je kunt bedenken, ontwerpen en bouwen.

Jos van Hoekelen uit Sassenheim en Voorhouter Harry Bakker richtten H&B Bouw op in 1992. Als echte vakmensen hadden ze een droom, waar ze zich nog altijd iedere dag voor inzetten. “Wanneer je iets doet, doe het dan beter!” H&B Bouw werkt voor particuliere opdrachtgevers, maar ook voor ontwikkelaars. Het bouwbedrijf is gespecialiseerd in (luxe) villabouw, maar ook in woningbouw, renovatie en verbouwingen.

Nieuw generatie

Drie jaar geleden trad Rico, de zoon van Jos, toe tot het bedrijf. Met zijn komst heeft H&B Bouw een nieuwe markt aangeboord: de ‘ontwikkeltak’. Rico licht toe: “We zijn actief op twee stromen. We regelen het hele proces van de grondaankoop tot ontwikkeling. Daarnaast, waar het gaat om de projecten tussen nul en twintig eenheden, weten mensen ons te vinden. Dit soort opdrachten worden namelijk niet opgepakt door de grote bouwers en vanwege onze professionaliteit, vakmanschap en oog voor detail worden we hier voor gevraagd. Door zowel opdrachtgevers als professionele ontwikkelaars.”

“Zo worden de komende maand in Hillegom zes villa’s opgeleverd. Daarnaast verschijnt later dit jaar een prachtig appartementen complex aan de Hyacinthenlaan in Lisse; op de plek waar ooit een motorrijwielhandel stond.”

De oprichters van H&B Bouw zijn enorm blij met Rico als aanwinst voor het bedrijf. Jos: “Tot zijn komst deden we de ontwikkeltak een beetje tussen alle bedrijvigheid door. Nu wordt dit veel professioneler aangepakt en het ontziet ons  werk ook.”

Reputatie

Harry vult aan: “Onze klanten komen zelf op ons af, puur vanwege onze reputatie. Wij staan voor custom made, snelheid, kwaliteit en ontzorgen. Wij verkopen al 32 jaar lang woonplezier en we bouwen altijd alléén iets, wat functioneel en goed is. We kijken mee met de klant én de architect, zodat we ook advies kunnen geven, als er iets fout zou zitten in de ontwerptekeningen.”

De ogen van de mannen lichten op, wanneer ze vervolgen over hun vak. “We noemen onszelf wel eens de beste villabouwers van de Duin- en Bollenstreek. Het personeel van H&B Bouw is geschikt voor de realisatie van zowel appartementen als villa’s. Maar de bouw van vrijstaande en luxe villa’s is voor ons het summum van ons werk. Dat is voor veel van onze medewerkers de reden, dat ze zich dagelijks vol passie voor ons inzetten.”

Nieuw pand

Sinds vorig jaar zit H&B Bouw in een nieuw pand op de grens van Voorhout en Sassenheim. Maar oorspronkelijk had het management heel andere ideeën voor die locatie. De mannen zagen het als de perfecte plek voor (sociale) woningbouw. Maar na anderhalf jaar vergeefs praten met allerlei instanties waren de ondernemers het zat. “Geen gedoe meer met verandering van bestemmingsplannen: hier mogen bedrijfsactiviteiten plaatsvinden, dus gaan we hier ons nieuwe pand neerzetten!”

Jos: “Van het oorspronkelijke pand, waar Perfors in zat, hebben we drie panden gemaakt. Met twee hallen en een kantoor, maar ook met een mooi buitenterrein voor ons als aannemersbedrijf. De realisatie van dit pand was een beetje uit nood geboren, na anderhalf jaar van niets kunnen realiseren was het hoog tijd voor het tweede plan. Wij bouwen mooie en luxe villa’s, variërend in prijs van één tot vijf miljoen euro. Dan moet je ook in een pand zitten met een goede uitstraling.”

Pijn

 

De manier waarop tegenwoordig soms fabrieksmatig huizen opgezet worden, doet vakman Jos soms pijn: “In de jaren zeventig werd met veel meer aandacht voor details gebouwd. Nu zie je geen tierlantijntje meer aan de gevel of een fraai schoorsteentje als aandachtspunt. Wij zorgen voor allerlei prachtige details, waarbij uiteraard iedere woning voldoet aan de BENG-normen (Bijna Energie Neutraal Gebouwd, red.).”

 

“Wij zijn geen volgers, maar we blijven meedenken en adviseren wat goed is én niet goed is. Dat is onze eigenwijsheid, inderdaad. Maar de belangrijkste vraag, waar wij antwoord op willen hebben is: ‘Dit huis, wat jij voor ogen hebt: is dat écht het beste voor jou?!’”

 

H&B Bouw
Teylingerlaan 4
2215 RR Voorhout
W:
www.hbbouw.nl

 

De parel van Hoofddorp

IntercityHotel Amsterdam Airport

Veel ondernemers hebben regelmatig buitenlandse gasten op bezoek. Dat kan tegenwoordig echt niet meer afgehandeld worden met een broodje kaas en een glas melk. Wanneer je jezelf écht wilt onderscheiden van jouw concurrenten, neem je jouw cliënten mee naar een zakelijke plek, waar ook volop ruimte is voor ontspanning. Laat IntercityHotel Amsterdam Airport in Hoofddorp daar nou net de uitgelezen locatie voor zijn. General Manager Rob van der Beek legt uit waarom.

In 2021 begon Rob met zijn functie en het IntercityHotel Amsterdam Airport was nog in aanbouw. “Mijn kantoor was een container, die geplaatst was op de plek waar nu parkeerplaatsen zijn. Wanneer je zo vroeg in het proces betrokken bent bij de realisatie van een hotel, word je heel erg betrokken bij allerlei aspecten, waar je anders nauwelijks iets van af weet. Het regelen van vergunningen, personeel zoeken en aannemen, waar alle installaties zitten en vooral het commercieel in de markt zetten van het hotel.”

Twee jaar geleden opende het hotel voor het eerst haar deuren. IntercityHotel Amsterdam Airport is onderdeel van de internationale hotelketen H-World International. De plannen om drie kantoorgebouwen te bouwen naast het hotel worden, vanwege de veranderende vraag hiernaar sinds Covid, niet uitgevoerd. Dat betekent, dat de gasten van het hotel midden in de Randstad een vrij uitzicht hebben! Bovendien ligt het treinstation Hoofddorp op 300 meter afstand en van daaruit ben je binnen vier minuten op Schiphol.

Rob geeft een rondleiding door het prachtige hotel; de kleurrijke kolommen, de manier waarop een kopje cappuccino met de grootst mogelijke aandacht wordt gemaakt: aan alle details is gedacht. “Het IntercityHotel wordt door steeds meer lokale en regionale ondernemers gebruikt om met gasten, vrienden of familie een hapje te komen eten. Op de eerste etage kunnen de vergaderzalen met alle benodigde presentatiefaciliteiten gebruikt worden. En voor en na dat vergaderen kun je als ondernemer gebruik maken van onze sauna, steambath en fitnessruimte. Of gewoon een drankje en een hapje nuttigen.”

De basis van het succes

Je hoeft dus niet in het hotel bij het Schiphol Trade Park te overnachten om van alle faciliteiten te kunnen genieten. Rob: “Ik geniet elke als ik hier rondloop. Het voelt een beetje als jouw eigen hotel. Je hebt grotendeels controle over je eigen inkomsten en kostenkant maar uiteraard moet er wel resultaat geboekt wordt. Dat in combinatie met een leuk team dat goed met elkaar overweg kan. Het is ook de basis voor het succes waar we mee bezig zijn.”

 

Hij vervolgt: “Het is voor mij de beste manier om te werken. Ik houd niet van afstand. Ik moet altijd bereikbaar zijn voor mijn medewerkers. Mensen moeten het gevoel hebben hun eigen zegje bij mij te kunnen doen en hun mening te kunnen uiten. Een directeur komt niet meer weg met een te strakke lijn.”


Met een vrouw, waar Rob al 26 jaar mee getrouwd is en twee kinderen van 23 en 25 jaar, komt Rob nu ook in de levensfase dat hij samen met zijn vrouw af en toe een weekendje weg kan. “Nu de kinderen wat ouder zijn, heb je meer tijd voor jezelf.”

Bijkomen van de stress

Want waarom zou je als ondernemer de leukste dingen alleen reserveren voor jouw relaties uit het binnen- en buitenland? Alle gasten van het IntercityHotel worden gefêteerd en kunnen gebruik maken van prachtige kamers. Samen met de leisure-faciliteiten, het restaurant, de vergaderzalen en de sauna is dit dé plek om even helemaal bij te komen van de stress van alledag. Moet je tussendoor even heen en weer vliegen of ga je op vakantie? Rob: “We bieden ook ‘Park & Fly’ aan. Wanneer je minimaal één nacht bij ons logeert, kun je jouw auto veertien dagen tegen een kleine vergoeding laten staan op onze parkeerfaciliteiten.”

De toekomst ziet er zonnig uit. Dat komt ook, omdat IntercityHotel samenwerkt met ROC Hoofddorp, om jongeren een leerwerktraject te laten volgen. “We stimuleren ze zo om hun eigen capaciteiten verder te ontwikkelen. Het is mooi om jongeren in korte tijd te zien opgroeien van onzekere pubers tot zelfverzekerde professionals in de dop. Hierdoor zorgen we er ook voor, dat we een aantrekkelijke werkgever kunnen zijn voor goed personeel, dat in onze branche soms lastig te vinden is. Daarnaast is de inzet van de robot Bella (afgekort van Bellabot) ter ondersteuning van het team nog steeds een huis attractie. Let’s make things better and the things will make us better!”

IntercityHotel Amsterdam Airport
Spark Avenue 1
2133 LC Hoofddorp

Tel: 020-2406700
W: www.intercityhotel.com

 

Uit naam van Piet

NP Plastics ziet toekomst duurzaam tegemoet

Met de komst van Job Versteeg en Michael Gribbeling aan het roer van NP Plastics is de gezonde toekomst van dit bedrijf verzekerd. Volgend jaar viert NP Plastics haar 75-jarig bestaan en de onderneming zet steeds meer in op biodegradable plastics. “We zetten het werk van Piet de Groot door!”

Michael en Job werken al jaren samen. Eerst als werknemers voor een financiële instelling, maar zo’n acht jaar terug als partners in een onderneming. Ze hebben veel ervaring opgedaan op het gebied van financiële en commerciële advisering. Maar een diepgekoesterde wens sudderde bij beide mannen al jaren onder het oppervlak. “Hoe mooi zou het zijn, wanneer we een onderneming kunnen overnemen en zelf kunnen uitbouwen?!”

Die kans kwam vorig jaar onverwacht. Piet de Groot was stiefvader van Michael en liet als eigenaar van NP Plastics weten, dat hij zijn levenswerk wilde verkopen, onder voorwaarde dat het zou worden voortgezet. Michael: “We zijn met Piet in gesprek gegaan en waren er best snel uit. Piet zou een rol blijven spelen als adviseur en we hadden de afspraken op papier gezet en geregeld met een handshake. Maar de ochtend in november, dat Piet naar ons zou komen om de handtekening onder het officiële contract te zetten, kregen we een telefoontje. Piet werd niet goed en een half uur later was hij overleden.”

Alle neuzen dezelfde kant op

In de periode van rouw werd natuurlijk niet gesproken over de toekomst van NP Plastics. Maar de medewerkers zetten het werk voort. Job en Michael zijn dan ook vol lof over iedereen die bij NP Plastics betrokken is. “Omdat we hart voor het bedrijf hebben en het levenswerk van Piet willen voortzetten, zijn we de onderhandelingen met de nabestaanden weer opgestart.” Michael: “Mijn moeder wilde ook heel graag dat we NP Plastics zouden voortzetten, omdat we met Piet hadden afgesproken, dat we het zo zouden doen. Het was goed, dat we vrij snel alle neuzen dezelfde kant op kregen.”

Dus zijn Job en Michael sinds 5 juni officieel eigenaren van NP Plastics. Job: “Vlak voordat ik enkele maanden geleden na het overlijden van Piet voor het eerst weer hier binnenliep, twijfelden we nog. Moeten we NP Plastics overnemen, nu de kennis van Piet weg is? Maar zodra we binnen waren, zeiden we tegen elkaar: ‘Dit moeten we doen!’ De sfeer met het personeel, de manier waarop de fabriek draait: alles loopt zo goed; dat moeten we echt doorzetten!”

Michael vult aan: “We bestaan 75 jaar volgend jaar en we willen echt met z’n tweeën dit prachtige bedrijf uitbouwen en fris de markt ingaan. NP draait supergoed en wij staan aan het roer om het bedrijf te moderniseren. Vanuit Piets leeftijd gezien zijn wij jonge gasten. We willen met onze frisse blik de groei en alle potentie van NP Plastics volledig benutten. Samen met de mannen in de fabriek!”

Toekomst

Een van de belangrijkste zaken voor NP Plastics is natuurlijk de toekomst van plastic. De klanten van over de hele wereld kijken hier heel gevarieerd naar. Waar de ene kweker zweert bij het klassieke product aan stekers, wil de andere klant juist volledig bioafbreekbaar plastic. Terwijl een derde ondernemer juist weer de voorkeur geeft aan een tussenvorm.

NP Plastics kan aan alle wensen voldoen. “We kiezen voor een liberale aanpak; je kunt kiezen uit virgin, de niet gerecycelde variant, een gerecyclde variant, bioplastics en afbreekbare bioplastics. Het is aan de klant waar hij uiteindelijk voor kiest. Wij hebben een visie over duurzaamheid, maar op dit moment is het probleem dat volledig afbreekbaar veel duurder is. Maar zodra de markt er klaar voor is, zijn wij er klaar voor!

Naast de stekers produceert NP Plastics ook ontelbaar veel technische producten. “Je kunt verbindingen voor bijvoorbeeld een koffiezetapparaat niet helemaal biodegradable maken. Want dan heb je na een jaar geen koffiezetapparaat meer”, licht Job lachend toe. Maar ook hier is NP Plastics duurzaam bezig: “We werken met bioplastic op biobasis. Dat betekent, dat we geen olie als basismiddel voor ons granulaat gebruiken. We maken dus niet gebruik van fossiele grondstoffen; louter planten. Onze producten gaan dus niet ten koste van de planeet.”

De ondernemers hebben al plannen om uit te breiden en zijn vastberaden om zich langdurig voor NP Plastics in te zetten. “Wij zijn geen investeerdercowboys, die een bedrijf willen oppompen om het vervolgens weer af te stoten. Wij zitten hier voor de lange termijn. We willen NP Plastics doorzetten, uit naam van Piet!” Michael besluit: “Ik moet ook nog bij mijn moeder kunnen blijven eten!”

NP Plastics B.V.
Luchterweg 10
2211 SZ Noordwijkerhout
www.np-plastics.nl  

“Door samenwerking komen ideeën tot bloei”

In juni begon Robert Schouten (57) als nieuwe commercieel directeur bij That’s Lease. In een openhartig interview vertelt hij over het omgaan met fouten en de noodzaak van het ondernemen met hart voor de medemens.

Op Robert’s LinkedIn pagina staat zijn motto: “If you don't make a mistake, you usually don't make anything”. Dat brengt natuurlijk de vraag boven: Welk invloed hebben gemaakte fouten gehad in jouw leven? Robert: “Het belangrijkste dat ik geleerd heb, is dat je niet te lang stil moet blijven staan bij de fout die je gemaakt hebt. Wat de fout ook was; erken het, je hebt ervan geleerd en je moet doorgaan. Je wordt alleen maar beter van jouw fouten.”

Door de jaren heen heeft Robert veel ervaring opgedaan, waarbij hij werkte voor zowel het MKB als corporate ondernemingen. Een aantal maanden geleden begon het te broeien bij hem. “Ik realiseerde me, dat ik veel meer met mensen wil omgaan. Wanneer je samenwerkt met mensen, komen mijn ideeën pas echt tot bloei. Precies op dat moment werd ik benaderd om commercieel directeur van That’s Lease te worden.”

Sociaal

Het bleek een perfecte match. “De medewerkers van That’s Lease zijn onderling sociaal en we hebben allemaal het klantbelang op de eerste plaats staan. Dat is niet alleen een loze kreet; That’s Lease maakt het waar. Ons hele handelen en de bedrijfsfilosofie is hierop ingericht.”

Met zijn gecombineerde achtergrond van finance, marketing en sales gaat het bedrijf een nieuwe fase in. “De klantervaringen over That’s Lease liggen op hoog niveau, maar wij willen de dingen altijd beter maken. Daarom gaan we bijvoorbeeld onze klanten actiever informeren over de ontwikkelingen die zich voordoen in en om de leasemarkt. Als klant van een leasebedrijf is het daarnaast belangrijk te weten, dat That’s Lease altijd klaar staat voor haar klanten. Bijvoorbeeld als heel snel een vervangende auto nodig is. Wij bespreken samen met onze klanten hun verwachtingen en wij komen die verwachtingen na!”

That’s Lease
Madame Curiestraat 20
2171 TW Sassenheim
T:   071 710 7410
W:
www.thatslease.nl

 

 

"Ik ga voor de zaak!"

Er zijn weinig mensen, die zich met zoveel passie inzetten voor een bedrijf als Marco Dekker van Vervloed Aanhangwagens & Trailers B.V. Al 25 jaar is hij de stabiele factor in het bedrijf,  houdt zich bezig met de inkoop en verkoop en neemt de leiding van het bedrijf in de breedste zin van het woord.

Vervloed Aanhangwagens & Trailers BV is dé specialist op het gebied van aanhangwagens, paardentrailers en paardenauto’s en het repareren en onderhouden ervan. Maar ook een sterke factor in de verhuur van diverse aanhangwagens, paardentrailers enzovoort. Sinds de oprichter van het bedrijf Huub Vervloed zich vanwege gezondheidsredenen steeds meer uit de zaak terug moest trekken, is Marco de drijvende kracht gebleken en gebleven.

 

In 1999 werd Marco persoonlijk door Huub benaderd met de vraag of hij wilde overstappen van een caravanbedrijf, waar Marco toen voor werkte, naar Vervloed. Van die keuze heeft Marco nooit spijt gehad.

 

Onder de klanten is Marco een bekend gezicht. De zaak loopt goed, zó goed dat Marco letterlijk handen tekort komt. “Sinds Huub naar Groningen is verhuisd, draait alles op mijn schouders en mijn team. Je kunt het niet alleen; je hebt goede mensen om je heen nodig. We zoeken volop personeel. Het is heel lastig om de juiste mensen te krijgen, dus we verwelkomen goede nieuwe collega’s met open armen.

 

Overname

Onlangs is Vervloed overgenomen door Niham en is Bas Baars de nieuwe eigenaar. Marco krijgt van de nieuwe eigenaar volop de gelegenheid om de zaak te leiden. “We staan al veertig jaar bekend als servicegericht en kwaliteitsgericht. Het thema van dit magazine is: ‘Let’s make things better’. Maar je moet niet alleen willen verbeteren. Belangrijk is, dat je eerst jouw huidige niveau vasthoudt en het vervolgens verbetert.

 

Met de nieuwe eigenaar kijkt Marco uit naar de hopelijke komst van meer personeelsleden. “Ik geniet van mijn werk; ik ga nog steeds voor de zaak, alsof het mijn zaak is. Het is iedere dag gaan, gaan, gaan, maar harder dan hard gaat niet. Met ons allen zorgen we ervoor, dat die voordeur open blijft.”

 

Vervloed Aanhangwagens & Trailers B.V.
Venneperweg 1037
2152 MD Nieuw-Vennep
W: 
www.vervloed.nl

 

Van de straat tot de Amerikaanse elite

ROELOFARENDSVEEN – Van een Gronings kind, dat buiten op straat voetbalde, speelt het leven van de bekende Amerika-correspondent Michiel Vos zich tegenwoordig af tussen de Amerikaanse jetset en politieke elite van het land van de ongekende mogelijkheden. Hij heeft hierover een boek geschreven en dit boek presenteert hij op maandag 1 juli bij Theaterzaal Poco Más.

Van oorsprong is Vos een advocaat, maar hij besloot in 2000 om journalist te worden. Zijn eerste stap in de journalistiek was verslag doen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Daarna werd hij vaste gast bij onder meer de televisieprogramma’s Barend & Van Dorp, RTL Boulevard, Beau en het radioprogramma van Ruud de Wild. In 2014 verhuisde Vos naar Amerika en hij is getrouwd met Alexandra Pelosi; de dochter van oud-voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi.

Tegenwoordig schudt Vos de handen van presidenten en wordt hij omringd door de rijkste 1% van Amerika. Zijn eigen schoonfamilie noemt hij de ‘invloedrijken’, maar hij blijft ook de andere kant van Amerika in de gaten houden. Amerika is namelijk ook het land van de straatarmen, voor wie er alleen maar een Amerikaanse nachtmerrie bestaat. Over al zijn ervaringen heeft de correspondent een boek geschreven: ‘Vos in de VS’.

Door de jaren heen tijdens zijn verblijf in de Verenigde Staten is Vos veranderd van een naïeve immigrant met romantische ideeën tot kritische inwoner van Amerika, die zijn geadopteerde vaderland een spiegel wil voorhouden. ‘Fake it until you make it’ is nergens zo van toepassing als in Amerika. In zijn boek beschrijft Vos met humorvolle anekdotes het Amerika van de 21ste eeuw en wat er nog over is van ‘the American way of life’. Zijn belevenissen met en kennis van presidenten, popidolen, Hollywoodsterren, maar ook de gewone en veelal boze Amerikanen, die zich niet gehoord voelen, maken zijn boek het lezen waard.

Wie kennis wil maken met Vos en een exemplaar van zijn boek door hem wil laten signeren, kan daarom op maandag 1 juli (inloop vanaf 19.30 uur) naar Theaterzaal Poco Más gaan: Noordhoek 19 in Roelofarendsveen. Kaartjes zijn voor 10 euro verkrijgbaar bij Veenerick Boek en Kantoor.

Hugo Borst gaat bloot

LEIMUIDEN - Wethouder Gerben van Duin interviewt journalist, columnist en schrijver Hugo Borst op dinsdagavond 28 mei. Dit gebeurt tijdens een thema-avond over dementie: een onderwerp wat Borst na aan het hart ligt.

De gemeente Kaag en Braassem is al jaren bezig om ‘dementievriendelijk’ te worden. Veel sporten en bewegen helpt om de hersenen gezond te houden, zo vindt Van Duin. Samen met de schrijver praat hij over welke effecten dementie heeft op niet alleen de persoon zelf, maar ook zijn/haar directe omgeving.

Borst heeft hier persoonlijk ervaring mee en hij deelde zijn ervaringen in zijn boeken ‘Ma’ en ‘Ach, moedertje’. Hierin schrijft hij over zijn dementerende moeder, de ingrijpende gevolgen van haar aftakelende geest en de onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. Met alle emoties, die hierbij komen. Borst schrijft over zijn moeders achteruitgang, over het verdriet van alles dat verloren gaat en de terugkerende valpartijen. Maar ook over het plezier in de bonte woongroep.

Het interview met Hugo Borst vindt dinsdag 28 mei vanaf 19.30 uur plaats in De Spreng (Kerkstraat 50) in Oude Wetering. Kaarten (inclusief één consumptie) zijn voor 12,50 euro verkrijgbaar via www.desprengoudewetering.nl.

Mama huilt harder

Een krijsende baby; het gaat maar door. Wat doe je als moeder, wanneer al jouw pogingen om jouw kind te troosten tot niets leiden. De ‘Echte Gooische Moeder’ Leslie Keijzer heeft in een boek haar ervaringen opgeschreven en ze vertelt hierover op donderdag 30 mei.

De roze wolk, de blauwe lucht, de hemelboog die dagelijks staat te stralen zodra jouw kind geboren is. Voor één op de tien moeders komt deze droom niet uit; zij krijgen last van een postnatale depressie. Zo ook Leslie Keijzer. Na de geboorte van zowel haar eerste als tweede zoon (nu 4 en 2 jaar oud) werd ze geconfronteerd met haar eigen steeds intensere neerslachtige en angstige gevoelens. Keer op keer bezocht ze haar huisarts: huilend, bang, radeloos en gebroken. Het leidde tot pleinvrees: Leslie durfde zelfs haar huis niet meer uit, terwijl ze ook nog een extreme angst ontwikkelde om te sterven.

Het goed bedoelde advies van de dokter om maar even lang uit te rusten werkte niet. Ze ontdekte zelf pas veel later, dat ze last had van een postnatale depressie. Hier heeft Leslie zich doorheen gevochten en nu vertelt ze haar verhaal. “Ik vind het doodeng dat mijn verhaal nu de wereld in gaat. Eerlijker dan dit wordt het niet. Ik hoop dat dit boek een steun is voor alle vrouwen die hetzelfde doormaken (1 op de 10 moeders, shocking!). Je bent niet gek. En je hoeft het niet alleen te doen. Het is oké als je niet kunt uitleggen hoe je je voelt. Logisch, je begrijpt jezelf niet eens.”

Leslie bezoekt Theaterzaal Poco Màs (Noordhoek 19) in Roelofarendsveen op donderdag 30 mei. De inloop is vanaf 19.30 uur en kaarten zijn voor 12,50 euro per persoon verkrijgbaar via Veenerick.nl.